Thank You Followers

February 14, 2012

First entry 2012 :)


Helloo worldd. I've missed my blog damn much! It's been almost 3 months i didn't posting any story. Actually there's a lot of story i want to shared with people out there. Yes, I know have been away quite some time yeah. Actually i missed my blog and gossiping seasons here, but unfonutely I don't have really much time to do this. Because now, me busy and my shcedule is pack of activities. I'm not running anywhere. Sempat lagi tak nak say HELLOOO 2012? haha, I welcome nadiya hamed with a big HELLO. All the things happened before i take it as my lesson :) and love it ♥

November 1, 2011

I'm shooo shooryy.


Hye followers hye bloggers. I'm sorry for the lack updates, things have been very interesting and exciting this last little while. Time flies super fast, I wish I would have more time to blog. And since my WiFi is not working, I can't access any sites like Facebook, Twitter, Blogger, You Tube and so on. And u guys nak tahu, I'm addicted to Twitter now tau. Okay, so lame and ketinggalan zaman, boo to Yaya. Haha. Actually before this I ada Twitter account but tak too active sangat. Maybe now all my friend is there so senang :)  Okay back to all online stuffs, As we know life without Blogger and Twitter are just like living in a jungle or would be nothing. Lol. I couldn't write, so when I can't express my hidden thoughts or just want to say whatever comes into my head atm, I might be a little bit down because I will keep everything to myself. For now and on I hope the internet connection works better. I have a lot to update but I'm running out of words. I guess I've lost my writting mojo.

p/s : I just back from Indonesia, and the new arrival is here. I'll update everything as soon as possible. Don't missed to look at my blogshop. Love all ya :) 


October 5, 2011

....................



ANDDDDD, she will continue to smile no matter how hurt she is :)

October 4, 2011

All was Well :)


Assalamualaikum :)

Hye fellas. Soory my picture is so messy. Siap dalam masa 5minutes. Then here we go. Okay simple, quick note. Semalam me and my sister marathon mencari songket di KL :) And we did it. MISSION ACCOMPLISHED! Yay! :) Tapi kenapa yaya and sister nak kena cari songket eh? Hmmmppp -_- ! SURPRISE! :) 




p/s : Don't get mad when people are talking about you ;
it just mean they can't stop thinking about you! Stay positive! :)



@Sri Kembangan


Assalamualaikum semua :) 

Lama kan tak update blog? Malas sikit lately ni, ada benda nak cerita nak update tapi kemalasan ;p . So last week aku pegi sri kembangan. Auntie aku buat kenduri kesyukuran sikit, dia dapat mengerjakan haji. Alhamdulillah, rezeki dari Allah. Teringat last last year mak abah pegi haji. Awwh, memang sedih okay! So, di kesempatan ini mari sama sama kita doakan semoga auntie yaya selamat pergi dan balik. Dipermudahkan segala urusan disana. Dan semoga mendapat haji yg mabrur :) InsyaAllah, Amin :) 

c o u s i n :) 


auntie auntie yang super gorgeous and super kepoh ;)
p/s : my auntie yang kanan sekali tu yg akan mengerjakan haji :) 

si gebu gebas :) ♥


p/s : hati senang girang. yay! dapat lagi cheque dari nuffnang
Thank you readers, Thank you followers :) 

September 19, 2011

Ala, Raya Kan Sebulannn :)

Yay! Jom pegi raya. RAYA RAYA RAYA :)

Assalamualaikum semua :) 

Seronok melepak, raya, menggemukkan diri memasing pegi open house orang sana sini weekend haritu? Kemain yee. Haha.. Yes, saya pun sama tidak terlepas dari godaan makanan yang sememang kesemuanya azab sedap sedap belaka ye dok? Takpa raya kan sebulan, so sebulan makan saje pasni sila diet semula ye. Hihi. Okay ni nak cerita sikit last weekend punya aktiviti. Minggu lepas beraya with all my sisters and cousin, kitaorang semua 4 orang termasuk yaya. We guys beraya 3 buah rumah, Gerak dari rumah lepas zuhur macamtu, first pegi rumah my sister's friend kat Desa Pinggiran Putra ni saje, dekat kan? Makanan dia awesome juga, yaya makan bihun sup (2kali tambah), kek coklat, rojak buah and chicken wing. Jarang kan open house ada chicken wing? Super best :) 

Then second house pegi ke rumah fifi di Selayang, KL. Okay from Putrajaya kul 5pm, nak ke KL azab jalan sangat sangat jammed okay! Tak pernah pernah aku pegi KL sampai sejam lebih. So sampai rumah fifi dalam kul 630pm. Sampai sampai je salam then terus tumpang solat asar kat ruma fifi. Segan jugaklah belum sempat makan dah ramai2 nak tumpang solat. Kalau tumpang asar je takpa, ini tumpang solat maghrib siap, complete package. HAHA. Pas solat baru makan, bagusnya perangai kan? Sorry fifi. Heee! Tapi yang bestnya rumah fifi makanan nasi beriyani, super awesome. Aku rasa macam nak je tambah, tapi fikir dah makan bihun sup tadi dua mangkuk and lepastu nak pegi satu lagi open house. Aiyoyo.. Subanallah. Hihi :) 

super colorful :) dapat pun raya sesama :)

with super gorgeous Zulaikha a.k.a Zuzu :) ♥

with super gorgeous Sha & Anis :) ♥

with the gorgeous super flawless Sha ♥

with the tuan rumah , Fifie. Single ke tak? Dunno. HAHA! 
Thank you Fifie :)) 

with the girls. this is super cute :) ♥

with my super awesome lovely gorgeous sisters and cousin :)
♥ sangat sangat. Thank you temankan alang eh :)) 

Okaayy, habis cerita di rumah fifi. Kitaorang gerak dari Selayang kul 8pm macam tu, then pegi ke next house. Rumah Cik Iena di Gombak :) Nak ke rumah Iena from Selayang pun azab jammed okay. Dahsyat betul KL ni kan? Nak gerak ke mana semua jammed. Padahal dekat je Selayang dengan Gombak tueh. Hissh, geram jugak. Tapi dalam jammed jammed tu gelak gelak with sisters, hilang jaap stress. Kemain semua happy ye, mentang mentang kenyang doh. HAHA.. Sampi rumah Iena dalam kul 9pm macamtu, makan makan piccy piccy then kul 1045pm macamtu gerak balik Putrajaya. Nak balik pun MRR2 still jammed. Sabar jelaaah. Tapi alhamdulillah tak seteruk pagi tadi punya jammed. Kitaorang semua selamat sampai rumah kul 1140pm macamtu :) Then borak dengan mak jap, terus tidooo :) Jom layan gambar di rumah Iena. And I want to wish laa kan a billion thanks to my sister's friend, Fifi and Iena. Thanks for the awesome delicious food. And Iena thanks for the super awesome open house and open shisha. Itu sangat cool okay! Friendsss, say what? Thank you IENA & FIFIE :)) Good to see you guys and till we meet again :) 

 
with my super super gorgeous girlfriends. And dari piccy ni, 
the tuan rumah Iena yang duduk sebelah kanan I. Tq dear :)
with lily and zaiful :)
with my dear cousin hidayah :) nama penuh okaay! ;p

wajib amik gambar with my Bobbyy. Happy jumpaa ko Bob! :)

with the gorgeous Anis :) suka this combination of colors :)

My friends nak amik gambar with my kakak and cousin. so sweet! :) 


Semua ada hijau. Sapa yang ada warna hijau semua boleh join. Yg tak nampak secara terangan ni maybe yang tersirat adalah warna hijau tu kots! HAHA! :)) 

P/s : All pictures ada yang from my camera and ada from my friends. Thank you reading :) 



September 18, 2011

Dessert To Die For

Assalamualaikum :) 

A dessert to die for. I couldn't get enough of it! Okay malam ni I ada penyakit pelik, penyakit keraving craving ni. Nak tido mata tak boleh nak lelap pulak. Suddenly aku teringin makan PAVLOVA. Hmm, okay dalam banyak pavlova yang pernah aku makan, aku rasa ini laaa pavlova yang paling mantopp sekali. Sila lah ke Serai, Empire Mall. Simple decoration and awesome delicious food I tell you :) Especially this pavlova dessert, I can't leave Serai without their dessert. Walaupun kebanyakkan makanan dia a bit pricey tapi I think it's worth it laa dengan rasa dia yang sedap kan. Itu untungnya kalau berniaga makanan ni, kalau sedap mantop jauh macam mana pun orang akan cari. Tak kisahlah makanan apapun :) That day actually macam macam yang I makan kat sana, tapi masa tu I forgot to bring my camera to take the pictures. Darlings yang belum pernah pergi, u must try this awesome pavlova if you visit Serai. For me lah this is awesome :) Nanti nak try lah buat pavlova sendiri :) Thank you for reading readers :)

This is perfecto - Strawberry Pavlova 

@Serai, Empire Shopping Mall Gallery, Subang Jaya  

September 15, 2011

@Parlimen - raya laghik u olls :)


Assalamualaikum semua :) 

Okay entry ni last week punya cerita (07th Sept). Harini baru aku ada free time nak update. So lameee kan? Takpa excited ni nak update blog ni. Always excited. Okay last week aku ke open house one of my friend azkia di Parlimen Malaysia. Last year azkia punya open house dia buat siang tapi tahun ni malam pula. We guys sampai dalam kul 930pm macam tu, azkia inform kitaorang supaya dtg lewat sikit. So sampai sampai makan lah apalagi. Aku macam biasalah makan tak pernah nak sikit, nasi beriayani aku makan, kambing rusa aku makan, roti boom, roti jala, satay and macam macam laghik. Nama pun open house kan? Bila lagi nak makan banyak banyak macam ni. No diet diet please nanti rugi. Hahaha ;) 

So lepas settle makan, aku bergambar sakan lah apalagi. Okay sangat seronok tengok gambar gambar tu, cantik cantik kachak kachak belaka all my buddies. Kemain lagi semua.. :) Lepas settle bergambar, azkia ajak kitaorang semua ke d'sayang sunway untuk celebrate one of our friend eida. Tapi i tade pulak piccy dia masa tue, battery camera dah azab. Lepas dari birthday eida baru balik. Aku sampai rumah around 1.15am macamtu lah. Okay that time memang super berpeluh, super tired and yang penting super super happy. Happy dapat jumpa my syg and all my friends. Good to see you guys. Till we me again. Cakap apa semuaa? Thank you azkiaaaa! We love youu! :)) 



my LOVE . Puplicious u ols :)

the tuan rumah AZKIA. Thank you yea ♥ :) 

My gegirl, yang memang super crack! ♥

 With Ieja, jumpa jumpa jerit kat each other. "OMG lamanya kita tak jumpaa!" 

 With BOB, sangat baik kelakar and tak kering gusi. Rasa nak pidjak pidjak je dia ni. HAHA

With EIDA. My mummy eida :) ♥

 With Rafil, gila jugak dia ni. Tapi bestt :)

 With my lovely ALONG. This is my real brother okay. Bukan abg angkat yea. Hihi :)


With my mummy bestfriend ever PUTERI. Big hugs! ♥ :)

With my gorgeous ELL. My kawan lama and good adviser too. Dia ni memang always cantik and lagi penting dia baikks okay ♥ :) 


Kachak 

Flying Kiss for you AZKIA. Thank Youuu :)) 

p/s : Next open house, nanti update yea. Raya lagi dan lagi. CHILLLLL LAAAAHHHH
RAYA KAN SEBULAAANNNN! :)


September 9, 2011

Our Day, Our Journey. I'm Blessed :)


Hye, assalamualaikum dear my love Fariz ,

HEY HEY HEY its 09 09 2011, Friday  laahh awakk. Cer teka cer teka? Hihi :)  "saje amik mood jap" 

Firstly I want to say happy masuk tahun yang kedua. We're officially 2 years! What a long journey kan? Tapi takdalah long mana kan? But alhamdulillah still, I know bukan senang nak get until this stage. Well, thanks for everything. Thanks for accepting me the way I am. Well, u know what I feel now, I rasa benda ni macam miracle cos cepat sangat masa berlalu. Its been 2 years, I can't believe it. But I feel so thankful, alhamdulillah for everything. Am the lucky one to have YOU in my life. Thanks for being such a lovely person in my life. Makin hari makin chenta, makin hari makin sayang, makin hari makin bahagia. Berdoa semoga Allah mengekalkan kebahagiaan ini sehingga ke akhir hayat kami. InsyaAllah, Amin.. I just hope that both of us will maintain our path together, no matter what obstacle may comes to us soon, InsyaAllah.. 

Actually dear, there's a lot of things I want to wrote, say. And this is just less than a quarter of it tau. It'll took me a years to finish it. My dear, thanks for doing stuff for me. You're one and only for me. I'm so grateful I meet you and fall deeply in love with you. I'm happy to be with you and I hope you'll feel the same way too. I'm sorry about my mistakes, I mean look what I've done to you dear. Sulk, sensitive, emotional and whatsoever. Kesian awak nak pujuk me bagai. I know that's my weakness. Sorry dear. Hee, that's now remember I'll always love you with all of my heart. Last but not least, I had thanked for all things that you've done for me. Thanks yaw! Me love you ;) 


With you I have been blessed. Alhamdullilah. Bye kurus jerangkong! Hiks <3

ANDDDD..

**

**

**

**

**

** 
Surprisingly, I got this from him. Awwhh, this is shooo shweetsss and so menganjengs okaaay! Nampak sangat suruh kita rajin exercise bagi kurus macam dia. Ahaha.. Thank youu and I love it :) 

|writingwithfulloflove|