Thank You Followers

March 19, 2011

Bond Malaysia


Date : 18th of March 2011
Time : 11.53am
Location : Jalan Kuching
Listening : One In a Million by Neyo

Happy Weekend Everyone! Semalam me with my little sister having tutti frutti at Solaris, Dutamas. This is unplanned actually, sebab cerita sebenarnya kena amik adik I yang sorang lagi kat Selayang. So, pepagi lepas breakfast siap terus. Then ttbe rasa macam nak bertuts fruts kan? Since lama tak dapat, so on jelaah. Alangalang my adik pon cuti sekolah. Bawaklah dia jejalans jupp. Tapi cuti sekolah ni berjalan jugak kerja dia. Ada je plan dengan kekawan.. So end pcerita pasal tuts fruts and bla bla bla. But ada one part yang buat I rasa nak tergelak kejaplah. On my way from Solaris to Selayang, tengah borak dengan adik dalam kete, tetibe kereta semua slow. Halamak, okay ada road block! And kereta I kena tahan, yes lah :) Yes. Seronok. Padahal dalam hati cuak jup. Sebab ya tau ya buat salah. Haha. I tengok kiri kanan semua lelaki yang drive, lori siap. And I sorg driver perempuan yang ditahan. Encik Bond suruh turunkan tingkap, and dia cakap "dik, ko bawak laju sangat ni dik, nak kemana lajulaju. Sambil senyum gatal". Actually I kena tahan dengan polis trafik akibat memandu melebihi had laju yang ditetapkan. Nasib ya pemandu yang berhemah memakai seatbelt. Alaa, tak laju pon sebenarnya. Tapi polis tu sajeee jee. Had laju tak boleh melebihi 80km/h, tapi I bawak 93km/h jea -_-. Tak laju kan? Sikit je beza dia tu. Ngengadah! Tapi alhamdulillah, kita tak kena saman. Hoyeaaah! Enche Bond just mintak lesen, then dia suruh jalan sambil dia buat muka gatal. I rasa dia nak check I pakai seatbelt ke tak. Gedik punya abg bond. Sempat laghik interview itu ini. Orang nak cepat memacams pulak soalan dia kan? I've no time for you lah Enche Bond! Apapun terima kasih yea enche bond, terlepas lah yaya dari saman. Hehe :) Sebenarnya ni first time ya kena tahan polis tau. Seronok, nak kena tahan lagi without saman. HAHA! :D


muka kuning? erks? :|

p/s: nanti kejap lagik i updated kenduri bacaan yassin di Seremban pulak :)

4 comments:

fasha said...

nak tanye awk mmg suka makan tutti fruti ye..hehe..
b4 ni pon kat enry awk ckp cemtu gak..hehe

NH said...

a'ah shuke sangat. sejuksejuk, shuke. hehe :)

❀ AsYa Syahidah ❀ said...

lagu dkt blog lagu sape ye?cute je :)

NH said...

which lagu eh? if opening song tu lagu if i die young by the band perry :)