Thank You Followers

June 20, 2011

Aku rindu zaman braces

Assalamualikum semua :)

Entry kali ni sempoi sikit. Di ofis sedang typing new entry ni boleh pulak akak table sebelah layan lagu New Boys - Sejarah mungkin berulang? Hahaha. Layan, cool jugak lama tak dengar. Ni nak cerita ada kaitan dengan sejarah mungkin berulang or takkan berulang. Cerita tajuk atas pun dah cerita pasal braces kan?

Lawa sangatlah kau rasa ni yaya? HAHAHA. LOL :D

Nak share sikit lah pasal seronoknya memakai braces. Perangai paling hodoh sekali, aku akan stress and jealous bila tengok orang pakai braces. Yes, betullah cakap orang ramai once kau bukak, kau akan rasa nak pakai balik. Seriously, bila tengok orang pakai braces I feel like cursing. I want my braces back. Haa, cmtulah teruknya rindu zaman braces. Maybe mata aku rasa aku lawa ada braces. Haha. Annoying lah kau yaya. Maybe sebab aku rasa aku selesa senyum ada braces kot. Hahaha. Itu perasaan aku laah.

Ramai yang cakap pakai braces boleh menyebabkan berubahnya bentuk muka? Sejauh manakah kebenarannya silalah tanya kepada orang yang ada pengalaman memakai braces. Like me, atas persoalan tadi jawapannya adalah yes, yea, betul, tepat, benar, angguk. Tapi bukan kepada perubahan yang negative. Jangan salah faham disitu. Dulu semasa pakai braces, tulang pipi aku macam tertimbul sedikit dan bibir akan menebal seperti angelina jolie sikit. Hahaha. Now macam kelihatan susut sedikit. I don't like, but still bersyukur. At least dapat jugak rezeki pakai braces kan. Betul orang cakap dah lama pakai braces rasa sayang nak bukak. Now aku just pakai retainer untuk menguatkan serta mengekalkan struktur gigi aku lebih baik. Tapi satu yang aku pelik dalam diri aku, bila pakai braces ada confident untuk senyum. Tapi bila takda braces rasa macam janggal. Haih pelik sungguh. Hahaha.


jelas muka tak confident langsung nak senyum -_-

Thank You for reading :)) 

9 comments:

ezy eizyanie said...

aha.comel la k.ya.rindu nak pkai braces ye.hu3
;)

yuyueyuliana said...

yuyue pon mcm 2, pkai braces, yakin je nk senyummm. hehe

dzul sangat sexy said...

JELAS KAU TEMBAM KBAI!~

NH said...

ezy : hehe, a'ah rindu lah yunk :(

yuyu : kaaans? see yeay ada geng :))

fie : jelass kann? thanks fie, kbai. haha :)

cik nur said...

so dah kena start blaja senyum lebar depan cermin hehehe

NH said...

cik nur : ahaha, nnt kita berangan senyum camana depan cermin. hehe :)

Anonymous said...

syg.SHAYE.

hahhahahaha! (bantai gelak dulu) ;p
ini kelakarr!!
o0oo nak pakai braces balik ke?
meh i buat gigi ya jadi jongang balik..
hahahahaha!!! ;p
tp tula,rindu juga tgk gigi besi awak tu! huhu..
mungkin dah biasa tgk kn,sekali dah buanag jadi pelik pulak..huhu
apa2 pn dua2 (either berbraces atau tidak) yaya tetap comellll !!
heee ;p

*loVe*

Anonymous said...

salam..........sakit x cabut gigi..........:)

Qil_H0shi said...

brape lame pkai braces :)