Thank You Followers

August 24, 2011

Cakap Kosong :)

Assalamualaikum semua..

Ya Allah sedar tak sedar sudah hampir sebulan kita berpuasa. Dan sedar tak sedar jugak sudah hampir sebulan jugak blog aku ni terbiar. Bersawang habis dah blog ni, kesian betul.. And comment dari kawan kawan pun tak approve, ampun maaf dipinta. Kawan kawan sihat? Macam mana puasa? Macam mana dengan persediaan nak raya ni? Wahh, shopping sangat kemain semua yea. Hehe. Hope semua alhamdulillah sahaje yea.

Anyways, puasa aku tahun ni azab sikit wei. Aku kerja pulun all out habis bulan ni. Kenapa eh agaknya?? Nak bonus lebih kah? Hehe. Oh tidaak sama sekali, tapi kalau dah kerja sampai malam, weekend pun kerjaaa. Macam Bangla dah aku ni. Bangla pun cuti hari ahad okay! Durh. So bonus tu memang harus lah terima. Tanak sebenarnya, aiceeh.. Bahaha. Okaay, actually bulan ni kalau korang semua baca surat khabar or dgr berita tentang Program 6P. Apakah Program 6P ni? Actually ini ada progam untuk pendaftaran setiap Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI) yang datang di Malaysia ni. So ini lah dia kerja aku. Tiap tiap hati mengadap orang Bangladesh, Indonesia, Vietnam, India, Pakistan and illegal country. So memang azab bau dia, betul betul PATI punya bau, kaww habes. Haha. Sabar jelah aku bulan bulan puasa ni. And alhamdulillah program pendaftaran ini akan tamat pada 27hb Ogos ni.

Alhamdulillah laa. Tapi yang paling sedih azabnya setiap hari aku berbuka kat office. Sedih weih.. Takpalah demi abah aku kan. Aku kena tolong kerja keras sikit. So stop pasal puasa. Hmmp raayyaa? Camna dengan raya korang? Baju raya? Kasut raya? Beg raya? Aaah, semua nak baru susahlaa kan.. Hihi. But I'm sure that korang semua mesti dah settle kan? :)

But me?? Hmmp, tahun ni raya aku bersahaja je. Mood takda lagi nak raya, dia macam tak sampai lagi je mood tu. Macam tanak raya pun ada. Baju raya tak payah cerita lah memang belum ada lagi. Kebiasaannya every year raya baju kurung as usual lah akan hantar ke tailor. Tapi this year beli siap je. First time aku beli baju raya dah siap. Blur otak tak tau nak beli kat mana.. Tapi takda baju raya pun takpa kot :)

This year aku takda hati nak sambut raya. Pada 2hb Ogos, hari ke-2 kita berpuasa aku sekeluarga di kejutkan dengan pemergian orang yang paling kami sayang. Nenek kami iaitu ibu kepada abah aku telah kembali ke rahmatullah. Tapi kami redha dengan pemergiaannya. Di bulan Ramadhan yang mulia ni, berdoa semoga wan kami di tempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin ya rabbana a'lamin.. Kami redha, yang pergi akan tetap pergi. Kita yang masih hidup ni kena teruskan hidup kita. Tapi pemergian wan aku sangat menginsafkan aku. Astagfirullahalazim, Subhanallah

Oakkyy. Aku tanak sedih sedih lagi. Nak raya kan mesti kena happy2. So sebelum tu, rasanya tak terlambat nak wish "Selamat Berpuasa" kepada semua.. Jangan membazir di bulan Ramadhan ni. Kalau boleh kat bazaar tu semua kau nak borong kan.. Kalau ada perasaan mcam tu mengucap lah banyak banyak yea. Haha. Tapi, bukan dlm bulan Ramadhan je kena berjimat. Bulanbulan lain pun harus juga, kerana pembaziran itu adalah amalan syaitan :)

p/s : Oh, korang semua dah shopping bagai kan, turn aku pulak nak shopping. Siapp kauu baju cantik cantik. Hehe. Oh, I just can't wait for this coming Saturday :)


/ wait for my next entry. love you followers :) 


6 comments:

cik nur said...

nak beli baju raya tuh mood raya dah smpi la tuh

YNA said...

same la kita kakak..
tahun nie macam takda semangat sgt nak raya..
mungkin faktor umur dah semakin meningkat, ahaha

selamat menyambut ramadahan juga..
harap masih tidak terlambat, hihihi

NH said...

cik nur : dia sampai segan mahu tak mahu laa. hehe. tapi gila sape tanak raya u olls. hihi :)

yna : akak ada, dia baru sampai 70% hehe.. u too dear :)

ezy eizyanie said...

hah. baru nmpak k.ya update blog. miss u sis :)
selamat berpuasa dear :)

NH said...

ezy : haha. tak rajin nak update lately ni dik. hee :) miss you too.. how's ur puasa? selamat berpuasa too :DD

Anonymous said...

syg.SHAYE.

hahah..
awak ni excited sgt nak raya kan ;p
bagus,saya suka semangat itu!!
haha..
moga raya ni buat awak lagi bertambah gembira dan bahagia disamping keluarga!!
sama2 kita raikan kemenangan berpuasa ini..
mudah2an insyallah..

*loVe*