Thank You Followers

September 19, 2011

Ala, Raya Kan Sebulannn :)

Yay! Jom pegi raya. RAYA RAYA RAYA :)

Assalamualaikum semua :) 

Seronok melepak, raya, menggemukkan diri memasing pegi open house orang sana sini weekend haritu? Kemain yee. Haha.. Yes, saya pun sama tidak terlepas dari godaan makanan yang sememang kesemuanya azab sedap sedap belaka ye dok? Takpa raya kan sebulan, so sebulan makan saje pasni sila diet semula ye. Hihi. Okay ni nak cerita sikit last weekend punya aktiviti. Minggu lepas beraya with all my sisters and cousin, kitaorang semua 4 orang termasuk yaya. We guys beraya 3 buah rumah, Gerak dari rumah lepas zuhur macamtu, first pegi rumah my sister's friend kat Desa Pinggiran Putra ni saje, dekat kan? Makanan dia awesome juga, yaya makan bihun sup (2kali tambah), kek coklat, rojak buah and chicken wing. Jarang kan open house ada chicken wing? Super best :) 

Then second house pegi ke rumah fifi di Selayang, KL. Okay from Putrajaya kul 5pm, nak ke KL azab jalan sangat sangat jammed okay! Tak pernah pernah aku pegi KL sampai sejam lebih. So sampai rumah fifi dalam kul 630pm. Sampai sampai je salam then terus tumpang solat asar kat ruma fifi. Segan jugaklah belum sempat makan dah ramai2 nak tumpang solat. Kalau tumpang asar je takpa, ini tumpang solat maghrib siap, complete package. HAHA. Pas solat baru makan, bagusnya perangai kan? Sorry fifi. Heee! Tapi yang bestnya rumah fifi makanan nasi beriyani, super awesome. Aku rasa macam nak je tambah, tapi fikir dah makan bihun sup tadi dua mangkuk and lepastu nak pegi satu lagi open house. Aiyoyo.. Subanallah. Hihi :) 

super colorful :) dapat pun raya sesama :)

with super gorgeous Zulaikha a.k.a Zuzu :) ♥

with super gorgeous Sha & Anis :) ♥

with the gorgeous super flawless Sha ♥

with the tuan rumah , Fifie. Single ke tak? Dunno. HAHA! 
Thank you Fifie :)) 

with the girls. this is super cute :) ♥

with my super awesome lovely gorgeous sisters and cousin :)
♥ sangat sangat. Thank you temankan alang eh :)) 

Okaayy, habis cerita di rumah fifi. Kitaorang gerak dari Selayang kul 8pm macam tu, then pegi ke next house. Rumah Cik Iena di Gombak :) Nak ke rumah Iena from Selayang pun azab jammed okay. Dahsyat betul KL ni kan? Nak gerak ke mana semua jammed. Padahal dekat je Selayang dengan Gombak tueh. Hissh, geram jugak. Tapi dalam jammed jammed tu gelak gelak with sisters, hilang jaap stress. Kemain semua happy ye, mentang mentang kenyang doh. HAHA.. Sampi rumah Iena dalam kul 9pm macamtu, makan makan piccy piccy then kul 1045pm macamtu gerak balik Putrajaya. Nak balik pun MRR2 still jammed. Sabar jelaaah. Tapi alhamdulillah tak seteruk pagi tadi punya jammed. Kitaorang semua selamat sampai rumah kul 1140pm macamtu :) Then borak dengan mak jap, terus tidooo :) Jom layan gambar di rumah Iena. And I want to wish laa kan a billion thanks to my sister's friend, Fifi and Iena. Thanks for the awesome delicious food. And Iena thanks for the super awesome open house and open shisha. Itu sangat cool okay! Friendsss, say what? Thank you IENA & FIFIE :)) Good to see you guys and till we meet again :) 

 
with my super super gorgeous girlfriends. And dari piccy ni, 
the tuan rumah Iena yang duduk sebelah kanan I. Tq dear :)
with lily and zaiful :)
with my dear cousin hidayah :) nama penuh okaay! ;p

wajib amik gambar with my Bobbyy. Happy jumpaa ko Bob! :)

with the gorgeous Anis :) suka this combination of colors :)

My friends nak amik gambar with my kakak and cousin. so sweet! :) 


Semua ada hijau. Sapa yang ada warna hijau semua boleh join. Yg tak nampak secara terangan ni maybe yang tersirat adalah warna hijau tu kots! HAHA! :)) 

P/s : All pictures ada yang from my camera and ada from my friends. Thank you reading :) 



7 comments:

cik nur said...

ewah sakan beraya nie :)

NH said...

cik nur : sakan lah nau, rayo kan sebulan :))

nor shazieyda said...

suka tgok awak pakai shawl nmpak kemas gile!!! xde la serabut sana sini.. huhu
suka2!!

NH said...

syazieyda : thank you babe, i hentam saje ni. tudung ni tudung empat segi actually. i rasa i nampak messy, tp u nampak lain pulops. hee! thank you ye

nor shazieyda said...

eh?? cne u paki?? u pakai dengan inner kan.. alaaaaa... terus curious yang melampau!! haha

NH said...

yup, i pakai dengan inner. i pun tatau, i pusing pusing je then jadik. kalau u curious, i double triple curious. hihi ;)

Anonymous said...

syg.SHAYE.

tidakkk yaya bertambah gemokss! ;p
hahaha..
pipi dah mcm nak meletopp kau jah! ;p
raya tetap raya,pipi tetap pipi k! ;p
cantekk je baju ya ;p

*sorry mybeloved fren,fifey & beloved cousin,ina sbb xdapat dtg open house korang!!
yaya wakilkan ;p