Thank You Followers

March 6, 2011

m e m b e b e l ;)


Another lazy Sunday evening. I'm feeling lazy and can't be bothered to get out of the nice bed. Sleeping is bliss. But I have to get myself ready somehow. Omg, seriously so bad habit attitude. I was thinking that I have to tell my mom to buy some foods. I need to go to the grocery store, because here running out of food. I can't live without eating. Ada potensi untuk gemuk neh.

Cakap pasal gemuk. Okay ramai orang yang berbadan besar, atau berat badan cepat naik suka mengamalkan konsep diet. Okay for me, diet is good actually. But korang just kena limitkan apa yang korang makan. I mean, makan memang tetap kena makan. Cuma jangan berlebihan. Dan makanan yang kita makan perlulah seimbang. Janganlah eventho korang tak makan the whole day, but the next of the day korang makan mak ai tak beringat. Kan? So sama je konsep dia. So that, bila waktu makan perlu makan. Ambil kuantiti yang sedikit. Nanti dah sibuk nak diet diet, nahh kau gastrik pulak kan? Bila dah kena gastrik, kenalah makan banyak nak covered up balik. Satu hal penyakit jugak nanti. Ehehe. Eating is pleasure weh. So just enjoyyyyy it :) Terima kasih kerana membaca bebelan saya :)

2 comments:

cik nur said...

hurm nur badan berisi kalo diet pn just kurang kan makan dan lebih bersenam and so far kalo tekanan darah sume nyer normal gula pn sama yang penting sihat kan ^___^

Nadiya Hamed said...

yaps, betul tu sayang. orang yang kurus tak semestinya sihat dan org yang berisi tak semestinya tak sihat. so kita just amalkan pemakanan yang sihat saje. yang penting kita happy :)