Thank You Followers

September 9, 2011

Eh raya laghik?


BLOG UPDATED! ;))

Assalamualaikum semua.. ;)) 
Okay ini cerita sabtu lepas. Raya masih meriah and fresh lagi kan, mana idoknye raya sebulan kan? Hihi lepas settle beraya rumah saudara mara beraya ke rumah kawan kawan pula. Oh, seronoknyaaa.. Dan haritu jugak baru aku dapat beraya dengan orang tersayang. So lagi lah double triple happy kan. Kebiasaannya raya ke 4 or 5 baru aku sekeluarga balik ke Putrajaya. So sabtu lepas aku pegi beraya rumah ezy and yanie. Memula kitaorang ke klang, lepas ke klang turun ke kampung subang terus ke Kelana Jaya dan balik ke Putrajaya semula. 

So pagi pagi sabtu tu aku dah bangun, menjadi kebiasaan la setiap kali nak keluar rumah. Mesti ada masalah baju apalaa yang nak pakai kan? Lagi lagi tahun ni aku memang takda baju raya, so apalagi membelek belek wardrobe last last decide nak pakai baju merah mak ngah. Hihi.. Kul 11am aku keluar rumah dah, my syg jemput dari Putrajaya. Jumpa dia tetiba macam gelak kat each other cos macam eh eh, awak pakai merah jugak. Haha. So gelak sesama sendiri. Tak planning pun nak pakai baju sama, actually me and my syg memang jarang sangat sangat planning nak pakai baju sama warna, cos kitaorang tak berapa suka sangat. Pakai apa yang adooo je, tapi tulah selalu kebetulan jers, sibuks ah! hishhh ;)) 


Beraya di kampung subang - yang tgh gambar bawah tu the tuan rumah. Hehe. We guys sampai sana dalam tgh hari macam tu lah. Alang alang tu berlunch terus di rumah ezy. Ezy masak spaghetti and muffin chocolate with ice cream for dessert. Oh superbly awesome okay. Sebab spaghetti dia taruk cili padi, memang malay punya style. Me and my syg sangat suka, and korang nak tahu tak dengan muka tebal tak malunya my sayang tapau spaghetti tu bawak balik eh. Tu yang kalau korang perasan ada plastik beg yang dia pegang tueh.. HAHA! If sapa yang ada my facebook nampak lah ada plastik beg. Hihi :) Azzab betul laa.. Btw, lama jugaklah we guys lepak rumah ezy. Ezy biasalah cakap tak pernah nak habis, seronok berborak dengan dia. Ikutkan nak borak lagi lama. Tapi kesian pulak kat sayang and kawan kawan sayang. Lama menunggu. 

So our next house, dalam lewat petang jugak kitaorang ke Kelana Jaya. Rumah cik kiah yanie. HAHA! Sampai terus makan and tumpang solat maghrib sekali. Azab betul perangai. Okay rumah dia last aku pegi 2 tahun lepas. Masa tue zaman kurus kurus bergigi pagar besi laghik okay! Now jumpa balik aku dah gemuk, braces takda pagar dah.. Ni semua sebab braces. Haha, salahkan braces tetiba.. Okay aku admit, memang aku sudah sedikit berisi atau lebih senang dikatakan aku sudah gemuk.. ;) Tengok tatap puas puas gambar aku time gemuk gemuk ni eh. Susah nak tengok, haha. Pujuk hati sendiri ;DD (sila setuju dan katakan YA, yaya sudah demoks!) ;p Sebenarnya yanie jemput datang rumah dia buat makan makan end of this month tapi disebabkan aku rasa aku tak dapat nak hadirkan diri waktu tu aku plan nak datang awal. Yelah dah banyak rasa serba salah dengan yanie, last year dia punya open house pun aku tak dapat datang. Tapi alhamdulillah, this year dapat jugak jumpa u yang, Glad to see you ;)) 

So dah penat penat beraya lepas makan lepak kejap dengan semua lepas dari lepak baru balik semula ke Putrajaya. Oh it was so damn fun. Alhamdulillah. I'm blessed.. :)




with my darling yanie. i love her so much ;)) 
p/s : nampak je muka yanie ni macam nerd kan? but inside, selama 4 tahun aku kawan dgn dia, aku je tahu perangai dia macam mana. Crack, azaaab sangat. Dia gila gila punya orang sebenarnya. And good person. Tulah pepatah pernah berkata, tak kenal maka tak cinta. Dah kenal tergila gila ;p

 and inilah gambar dengan orang tersayang as you guys know kan? so tayahlah aku beria nak kenalkan kat korang. Haha. Just want to say, a billion thanks to my dear for everything. A lot of things. Tq so much. Kbye, tamo cakap banyak nanti awak kembang kempis. Hihi ;) 

/next update open house di dewan parlimen.

5 comments:

cik nur said...

wahhh merata dia jalan beraya hehehe

hazanis said...

waaaa...banyak nye pic raya..cantik...^^

NH said...

cik nur : haha, raya harus merata rata, baru raya sekata ;)

hazanis : hee, suka bergambau ni lah jadiknyee.. ;))

Liya Laa said...

Yaya,cantiknya baju.Boleh tanya baju tu guna kain ape? Sbb kite ad kain batik cmtu,tp pakai baju kebaya pendek.mcm sexy plak..tgk u pakai cantik jer..

Anonymous said...

syg.SHAYE.

BANG BANG BOOMMM!!!
haha aah raya lagik laa wakk! ;p

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!
MAAF ZAHIR DAN BATIN!! ;P

kesempatan ini juga saya nak minta maaf jika ada salah silap er wak ;p
halalkan makan minum saya ;p
dah 3 kali raya kita bersama kn..
alhamdulillah syukur..
SEBAB kita sayangg awak laaaa!! ;p
hahahaha..

SELAMAT HARI RAYA AWAK!!!!

*loVe*